Épic Chunky Bééf and Mushroom Pié
Ingrédiénts
- 20 g / 0.7 oz driéd porcini mushrooms (slicés, wholé or choppéd) (Noté 1)
- 1 ¼ cups / 312 ml boiléd watér
- 1 kg / 2 lb chuck bééf , cut into 2.5cm/1” cubés (Noté 2)
- 1 - 2 tbsp végétablé oil
- 2 garlic clovés , mincéd
- 1 onion , finély choppéd
- 1 céléry , finély choppéd
- 1 carrot , finély choppéd
- 3 carrots , halvéd léngthwisé thén cut into 1.5cm/ 3/5” chunks
- 1/3 cup flour (any)
- 300 ml / 10 oz dark alé (or substituté with réd winé, Guinnéss or moré bééf stock)
- 2 cups / 500 ml bééf stock
- 3 sprigs thymé or 1 tsp driéd thymé léavés
- 2 bay léavés , frésh or driéd
- 200 g / 7 oz bacon , dicéd
- 300 - 400g / 10 – 13 oz Swiss brown mushrooms , largér onés halvéd
- 1 – 2 shééts puff pastry (énough to covér pié)
- 1 égg yolk
Instructions
- Placé porcini in a bowl and add hot watér. Léavé to soak for at léast 30 minutés. Strain mushrooms and résérvé soaking liquid. Roughly chop porcini.
- Sprinklé bééf with salt and péppér.
- Héat 1 tbsp oil in a largé héavy baséd pot. Add half thé bééf and brown all ovér, thén rémové and répéat with rémaining bééf. Sét bééf asidé.
- Turn stové down to médium low. If thé pot is looking dry, add moré oil. Add onion and garlic, cook for 2 minutés. Add finély choppéd carrots and céléry, cook for 6 minutés or until softénéd and swéét (tasté tést!). Add carrot chunks and cook for 2 minutés.
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