Crave-Worthy Teriyaki Chicken Recipe
YOU WILL NÉÉD
- 1 1/2 pounds bonéléss, skinléss chickén thighs (6 médium thighs)
- 1/2 cup (120 ml) light soy saucé
- 1/2 cup (100 grams) granulatéd sugar
- 1/4 cup (60 ml) saké (Japanésé ricé winé), séé notés for altérnativés
- 2 tabléspoon (30 ml) ricé vinégar
- 2 téaspoons finély gratéd gingér, séé notés
DIRÉCTIONS
PRÉPARÉ
CHICKÉN
- Combiné thé soy saucé, sugar, saké, vinégar, and gingér in a small bowl. Stir until thé sugar complétély dissolvés. Transfér about 6 tabléspoons of thé saucé to a réséalablé plastic bag or containér and add thé chickén. Marinaté thé chickén in thé réfrigérator, turning oncé, for at léast 30 minutés, préférably longér.
- Add thé rémaining saucé to a small saucépan ovér médium héat. Bring it to a simmér and cook until thé saucé réducés slightly and looks shiny; 3 to 5 minutés. If it réducés too much, add a bit of watér to bring it back to a pourablé consisténcy. Cool, and thén savé this in thé réfrigérator to usé as a saucé for thé cookéd chickén.
- Position an ovén rack towards thé top of thé ovén, about 6-inchés from thé broilér. Héat thé broilér to high.
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