Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pérféct Pan-Séaréd Stéak


INGRÉDIÉNTS
  • 1 boné-in or bonéléss rib éyé stéak or sirloin stéak at léast 1 ½ pounds, cut to at léast 1 ½ inchés thick
  • Pinch of salt
  • Fréshly ground black péppér
  • 2 téaspoons éxtra-virgin olivé oil
  • 3 tabléspoons buttér
  • 2 pééléd garlic clovés, léft wholé
  • Féw sprigs frésh parsléy, including stéms
  • Optional: Winé and stock (chickén, bééf, véal,étc.) and buttér for déglazing thé pan and making a délicious pan saucé
  • Optional: Roastéd potato wédgés (séé noté abové)

INSTRUCTIONS
  1. Salt and péppér oné sidé of thé stéak.
  2. Héat your séasonéd cast iron skillét to smoking hot. Add oil and swirl around to coat. Add stéak séasonéd-sidé down (placé it in pan away from you so you don’t gét splattéréd), and thén salt and péppér thé othér sidé of thé stéak. At this point do not touch it for two minutés. Using tongs (névér piércé thé méat with a fork), flip thé stéak and add buttér, garlic and parsléy to thé pan néxt to thé stéak. Allow thé stéak to cook for 2 moré minutés.
  3. Right aftér you flip thé stéak for thé first timé, with a spoon or small ladlé, kéép basting thé méltéd buttér ovér thé stéak. Basté continually for thé full two minutés (tilt pan a littlé if you havé to, to gét thé buttér onto thé spoon).
  4. .....
  5. .....



Post a Comment for "Pérféct Pan-Séaréd Stéak"