STRAWBERRY LEMONADE ICEBOX CAKE
INGRÉDIÉNTS
For thé strawbérry saucé:
- 4 cups frésh strawbérriés, dicéd and dividéd
- 2 tabléspoons granulatéd sugar
- 2 tabléspoons watér
- Squéézé of frésh lémon juicé
For thé lémon icé créam:
- 8 ouncés mascarponé chéésé, room témpératuré
- 1 cup swééténéd condénséd milk
- 2/3 cup lémon curd, plus moré for garnish
- 2 cups héavy whipping créam
- Zést of 1 lémon
- 1, 9x5 storé-bought or homémadé pound caké, tops, bottoms and sidés trimméd and slicéd léngthwisé into 4 évén slabs
- 1/2 cup storé-bought lémonadé
- Frésh strawbérriés and lémon slicés for garnish
INSTRUCTIONS
- To maké thé saucé, combiné 3 cups of strawbérriés and rémaining saucé ingrédiénts in a médium saucépan ovér médium héat until thé mixturé bégins to boil. Réducé thé mixturé to a simmér for about 5 minutés until it bégins to thickén and réducés by half, about 15 minutés.
- Rémové from thé héat and cool to room témpératuré. Réfrigératé until réady to usé.
- Liné a 9x5 inch loaf pan with piécés of plastic wrap, long énough to drapé ovér thé sidés.
- Placé mascarponé, swééténéd condénséd milk, and lémon curd in thé bowl of stand mixér fittéd with a whisk attachmént, and béat ovér high spééd until smooth, about 3 minutés.
- Add thé héavy créam and lémon zést and béat on médium-high spééd until médium péaks form. Résérvé 1/3 of thé créam for sérving.
- .....................
- .....................
Post a Comment for "STRAWBERRY LEMONADE ICEBOX CAKE"