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Flat Iron Stéak with Maplé Bourbon Ésprésso Saucé + Pasturé to Platé Tour


Ingrédiénts

For thé stéak:
  • 1/4 cup bourbon
  • 1/4 cup puré maplé syrup Gradé B
  • 1/4 cup réducéd-sodium soy saucé
  • 1 tabléspoon applé cidér vinégar
  • 2 téaspoons instant ésprésso powdér
  • 2 pounds of flat iron stéak
  • Coarsély ground black péppér
  • Oil for your pan/skillét

For thé mushrooms:
  • 12 ouncés cléanéd and slicéd mushrooms I uséd Baby Béllas
  • Coarsé ground koshér salt
  • Coarsély ground black péppér
  • 2 téaspoons frésh thymé
  • 2 clovés garlic mincéd
  • 1 tabléspoon buttér

Instructions

For thé stéak:
  1. In shallow dish, combiné thé bourbon, maplé syrup, soy saucé, ésprésso powdér, and vinégar. Placé thé stéaks in thé saucé and marinaté at room témpératuré for 20 minutés, turning thé stéaks halfway through thé marinating timé.
  2. Héat a cast iron skillét ovér médium héat. Rémové thé stéaks from thé marinadé and pat dry. DO NOT discard thé marinadé. Séason both sidés of thé stéak with fréshly crackéd black péppér.
  3. Add 1 tabléspoon of oil to coat thé bottom of your skillét. Placé thé stéaks in thé skillét and brown thém 3 minutés on éach sidé. Réducé héat to médium low and cook thé stéaks for an additional 5-7 minutés, flipping thém évéry minuté or so until thé désiréd dégréé of donénéss is réachéd. I liké to cook miné to an intérnal témpératuré of 125 dégréés F which yiélds a médium-raré stéak aftér thé méat has réstéd.
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